tisdag 17 april 2007

Aldrig nöjd

Aldrig är man nöjd, det är nog bara att inse. När man är arbetslös vill man ha ett jobb, när man har ett jobb vill man vara ledig. När man fått ett riktigt bra och välbetalt arbete vill man ha ett ännu bättre och mer välbetalt.
Man borde kanske flytta till ett kloster och filosofera över vad som egentligen är viktigt i livet. Egentligen kanske det inte alls är inredning, konst och kläder ... men roligt och spännande är det absolut, och tycker man att något är roligt så blir det väl automatiskt viktigt? Vi behöver väl alla saker som gör oss tillfreds och lyckliga, vare sig det är konst eller bilar. Bättre med en upplyftande hobby än en nedbrytande i allafall.

Med vårbudgetens intåg kommer vinnar- och förlorar-frågan åter i heltluften. För mig som arbetssökande kulturarbetare såg den åtminstone positiv ut, accesjobben får pengar även för 2008, bara att kämpa vidare alltså.

Appropå Kungsträdgårdens körsbärsträd, som jag trodde skulle blomma till första maj, så fel jag hade. De blommar nu! Skynda dit och titta innan det är försent, ett oerhört bra recept på snabb njutning.

1 kommentar:

Unknown sa...

Åh så vackert! Det måste vara otroligt tidigt, är det verkligen körsbär? Vi hade körsbärsträd när du var liten, kommer du ihåg det? Men de blommorna var vita.